Társulatunk

 

A Modern Tánc-Játék Stúdió vezetőjét, Holb Ibolyát és táncosait a megalakulástól kezdve a színház- és táncművészet ötvözésének kérdése foglalkoztatta.  Holb Ibolya 1989-ben még hét kislánnyal kísérletezett táncos-zenés produkciókat hozva létre, majd fokozatosan alakította ki Stúdiójának rendszerét. Amikor a Stúdió saját állandó helyre költözött, már kb. 100 táncossal és korosztályonként csoportokkal rendelkezett. 1992-ben már létezett egy önálló társulati rész a Stúdión belül 14 fővel, amit Táncszínháznak neveztek el, és ebben az évben el is készült az Éjszakai Tárlat című koreográfia, mely a kísérletezések összegzése.

Az első bemutatkozás 1992-ben az Amatőr Tánciskolák és - csoportok Fesztiválján volt az Éjszakai Tárlat című produkcióval, amely 1993-ban a II. Kortárs Táncszínházi Szemlén is szerepelt.

Az akkori tagok nem rendelkeztek klasszikus értelemben vett táncos tudással, viszont nyitott és kreatív emberek voltak, akik szívesen próbáltak ki új dolgokat, művészi lehetőségeket. Az elmúlt 25 évben számos táncszínházi és mozgásszínházi darab született, a tagok folyamatosan cserélődtek, és ma már a Stúdió saját magának neveli ki a társulat tagjait, így jelentős és széleskörű tánctechnikai tudással, tapasztalattal is rendelkeznek. Ezen túl táncosaink a nálunk eltöltött időben megismerkedhetnek a modern-kortárs táncművészet főbb irányzataival, azok egyedi komponálásával és variációs lehetőségeivel egy koreográfián belül. Az előadásainkban teret kapnak a fantázia és kreativitás, a tudatos komponálás, az érzelmi töltés, a belső ráhangolódás, valamint a mozgás-, és fizikai szinház jellegzetességei.

A stúdió felmenő rendszeréhez tartozik a négy korosztályra, és azon belül tudásszintre bontott, komplex oktatás, versenyzés országos és nemzetközi szinten, illetve a produkciós, alkotó munkában való részvétel.

A Stúdió koreográfusa és vezetője Holb Ibolya, aki az elmúlt években két állami kitüntetést is kapott: Csokonai Vitéz Mihály Alkotó Díjat és Magyar Ezüst Érdemkeresztet.