A Modern Tánc-Játék Stúdió 1989-ben alakult Debrecenben Holb Ibolya vezetésével.

A Stúdióban ( közel 80 fiatal) modern-kortárs tánctechnikát tanul évről-évre felmenő rendszerben. A jelentkezők életkoruknak megfelelő képzésben vesznek részt, figyelembe véve az egyéni adottságokat, lehetőségeket, elképzeléseket.

Célunk egy egészséges, tájékozott, művészetekre érzékeny, nyitott fiatalság nevelése, akik a későbbiekben színházszerető és értő közönséggé válnak. A stúdió céljai túlnőnek az általános tánctechnikai képzésen. A tánctanítás mellett jelentős szerepe van az alkotó munkának is. A felmenő rendszerű oktatás mellett minden korosztály részt vesz az alkotói folyamatokban és így természetes módon megjelenik egy olyan réteg, akinek a felkészültsége, tudása és igénye már kiemelkedő színvonalú. Az évente elkészülő munkák egy része rövid koreográfia,

illetve minden évben készülnek hosszabb lélegzetű darabok, valamint a táncosok lehetőséget kapnak önálló alkotóként is megjelenni.1994-ben megalakult a Modern Tánc-Játék Stúdió Alapítvány, amely megerősíti és támogatja a táncstúdió működést, illetve kiszélesíti a nálunk tanuló táncosok lehetőségeit. A haladó csoportok és a társulat munkáját Holb Ibolya, a kezdők és közép-haladók próbáit Hajzer Renáta vezeti.

 

További információkat a Debrecen.hu oldalon, az alábbi linken olvashat rólunk:

http://portal.debrecen.hu/kultura/tanc/moderntanc-jatekstudio_tanc.html